Porównanie: Szafy mroźnicze i chłodnicze do gastronomii

 

Wielu ludzi sądzi, że tańszy produkt jest tej samej jakości co droższy i podobnie: że używany ma takie same wartości jak nowy. Oczywiście, że tak nie jest. W pewnej części przypadków jest tak, że różnica bezwzględna między tańszym a droższym jest zawyżona, ale jest zawsze.

Czy koniecznie trzeba wybrać szafę mroźniczą nierdzewną?

szafa mroźnicza nierdzewnaZakupy to moja pasja. Zajmuję się tym zawodowo. Pośredniczę, doradzam, pozwalam zaoszczędzać środki. Ostatnio zajmowałem się szafami mroźniczymi. Szafy mroźnicze i chłodnicze to po prostu lodówki i zamrażarki do gastronomii. Taka ich fachowa nazwa. Czy warto kupić taką szafę nierdzewną, czy jest to w ogóle potrzebne? Czy inwestować w nową czy używaną? Jakie są parametry i cechy, które trzeba brać pod uwagę przy wyborze takiej szafy? Na pewno te, o których wie każdy restaurator, czyli pojemność, wymiary i klasa klimatyczna. Nie zawsze jednak pomyślimy o poziomie hałasu, który wytwarza pracujący sprzęt. Ani o klasie energetycznej, co z czasem dopiero przyciąga uwagę wielu przedsiębiorców. Niewielu, też, zwraca uwagę na przeszklone drzwi. Nie są one tylko w szafach czy mroźniach przeznaczonych do sklepów. Wspaniale sprawdzają się w domu i w restauracji, i będą dawały możliwość zorientowania się co jest w środku, bez ciągłego otwierania drzwiczek. Ciekawą opcją jest by nasza szafa mroźnicza nierdzewna czy chłodnicza miały alarm niedomkniętych drzwi. Wtedy unikniemy sytuacji podwyższenia temperatury lub rozmrożenia produktów. Wybór jest ogromny i często potrzebny jest, właśnie, ekspert, który pomoże w wyborze.

Nie sztuką jest kupić. Sztuką jest dobrze kupić. I być zadowolonym z zakupów. Przecież urządzenia do domu czy pracy są tymi, z którymi spędzamy mnóstwo czasu w ciągu doby, którym musimy ufać i z którymi dobrze nam się pracuje. To podstawa zadowolenia i satysfakcji zawodowej, która jest niesłychanie ważna w życiu.